Care sunt beneficiile unei perne ortopedice pentru dormit?

perna ortopedica in husa

Ce face o perna ortopedica?

O perna pentru dormit are un singur obiectiv: sa te ajute sa dormi mai bine iar asta o face prin faptul ca ofera gatului, capului si coloanei tale sustinere in toate cele 8 ore pe care trebuie sa le dormi.

Care sunt beneficiile?

barbat folosind o perna ortopedica

Prin acea sustinere de ne-egalat a unei perne cu memorie, tu in mod direct vei simti

  • in primul rand o senzatie coplesitoare de relaxare
  • mai putina presiune pe sistemul osos si cel muscular iar asta duce la o odihna mai buna si la eliminare durerilor de gat, spate sau umeri dimineata
  • o reducere sau poate chiar eliminare
  • si in functie si de ce fel dormi poate chiar o eliminare a acelor momente de amorteala a gatului, mainilor sau degetelor din timpul somnului

Dar tine cont, ca o data ce simti ca dormi mult mai bine in fiecare noapte, atunci sanatatea si viata ta se va imbunatati considerabil.

Beneficiile somnului sunt nenumarate!

Faptul ca ne petrecem o treime din viata dormind face somnul printre cele mai importante aspecte din viata noastra, iar beneficiile unui somn mai linistit si mai odihnitor sunt nenumarate dar putem incepe cu cresterea semnificativa a energiei pe care o avem.

Stresul este un alt lucru din ce in ce mai predominant in viata fiecaruia iar el te afecteaza la munca si acasa iar somnul joaca un nivel important in diminuarea efectului. Cortisolul este hormonul din corpul nostru asociat cu stresul iar in timpul somnului, nivelul cortisolului scade.

Un somn mai sanatos si un cortisol scazut are o stransa legatura si cu alti hormoni precum testosteronul in cazul barbatilor. Astfel ca daca dormi mai bine, vei avea un testosteron mai crescut ceea ce iti va ajuta masa musculara, erectiile, greutatea. Ca femeie, daca esti mai putin stresata vei manca mai putin, vei arata mai bine si te vei simti mai bine in fiecare zi.

Sper ca intelegi acum cat de crucial este un somn linstit si odihnitor asa ca ar trebui sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a dormi cat mai bine.

Primul pas pe care il poti face este alegerea unei perne construita pentru tine iar efectele benefice le vei vedea si simti imediat.

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare