Beneficiile lavandei sub forma de ceai si de ulei esential

Cat de folosit este?

Uleiul de lavanda este unul din cele mai populare uleiuri esentiale de pe piata si asta este motivul pentru care si tu trebuie sa il folosesti. Daca este bun si benefic pentru multe alte persoane, de ce nu ar fi benefic si pentru tine?

O sa sarim peste partea de biologie unde eu iti explic ce planta e lavanda si ca are culoare mov si ajungem direct la partea cu beneficii… Dar pana la benficii, stiai ca in antichitate lavanda a fost folosita in Egipt la procesul de mumificare a corpurilor datorita mirosului sau puternic?

Ce beneficii are?

Dar hai sa vorbim despre ce ne intereseaza pe noi, cei vii, sanatosi, si frumosi, ca tine.

Cele mai notabile beneficii ale uleiului de lavanda pot fi clasificate in 4 mari categorii:

  • relaxare
  • somn
  • par
  • si piele

Beneficiul #1: relaxare profunda

    Mirosul acela iubit de toata lumea aduce un sentiment profund de liniste si relaxare. Daca esti stresat sau suferi de anxietate, atunci vei beneficia prin utilizarea lavandei pentru ca s-a facut un studiu prin 2010, beneficiile acestei plante au oferit rezultate comparabile cu unor medicamente create special pentru a combate anxietatea.

    Un alt studiu facut printre femei care au fost proaspat mamici in anul 2012, a dovedit ca a redus nivelul de depresie ale mamicilor.

    Beneficiul #2: somn mai sanatos

    In cazul somnului, acesta este intr-o legatura puternica cu senzatia de relaxare. In momentul in care punem capul pe perna, trebuie sa ne destindem suficient incat sa putem adormi dar daca suntem stresati si ne gandim la tot felul de probleme, atunci nu vom adormi, iar aici intervine lavanda, pentru ca ea ne atrage in capcana relaxarii profunde unde ajungem sa gasim si somnul fara sa numaram oi.

    Pe langa un somn mai bun si mai adanc, vei obtine si mai multa energie, asa cum a scos la iveala un studiu facut printre studenti in anul 2015.

    Asa ca spune stop insomniei si problemelor de somn folosindu-te de aceasta planta minunata.

    Dar inca nu am terminat, pentru ca parul si scalpul tau pot beneficia si ele de efectele lavandei.

    Beneficiul #3: par mai sanatos si mai des

    Stiu ca este un pic mai greu de crezut dar vei ramane uimit cand o sa afli ca a fost facut un stud pe soareci in care au pus ulei de lavanda pe spatele soriceilor de 5 ori pe saptamana, timp de 4 saptamani.

    Dupa aceasta perioada cercetatorii au observat ca numarul firelor de par a crescut iar pielea din acea zona a devenit mai ferma, iar acest lucru ne arata alt beneficiu al utilizarii lavandei:

    Beneficiul #4: piele mai curata si mai frumoasa

    Fiind un puternic antiseptic and anti inflamator, lavanda poate fi benefica pielii tale acest fiind si motivul pentru care auzim de ea in foarte multe creme si lotiuni.

    Nu doar ca poate ajuta pielea ta sa se vindece mai repede atunci cand apar unele rani sau eczeme dar o poate mentine si curata, sanatoasa si hidratata.

    Dar si vreau sa ai mare atentie aici!

    Lavanda poate veni si cu unele efecte secundare in care iti poate provoca iritatii sau dereglari hormonale in cazul barbatilor asa ca nu trebuie sa abuzezi de ea. Potrivit endocrine.org au fost facute niste studii in care baietii tineri au dezvoltat ginecomastie cand au fost expusi la aceste uleiuri esentiale.

    Daca esti o persoana caruia ii place sa bea ceai, atunci e important sa stii ca poti beneficia de efectele lavandei si daca o consumi sub forma de ceai dar pe langa ceai si ulei, lavanda poate fi gasita si in capsule cu lavanda dar si in diferite lotiuni si creme.

    Daca vrei sa il vezi pe youtube: 

     

    Daca vrei sa il incerci cat mai curand posibil, sa stii ca poti gasi uleiul de lavanda si in magazinul nostru.