5 Moduri usoare pentru a il face pe partnerul tau sa nu mai sforaie

Stim cat de dureros poate fi acel zgomot care vine din caile respiratorii ale partenerului tau.

Nu stiu daca stiai asta, dar sforaitul poate fi o problema serioasa de sanatate daca acea persoana are dureri de cap dimineata sau ramane fara aer si se trezeste din somn datorita acestui lucru.

In acelasi timp e si foarte enervant pentru persoana de langa, care vrea sa doarma si pur si simplu nu poate de zgomot.

Ei bine, vrem sa vedem ce pasi poti face pentru a reduce sau poate chiar elimina acest zgomot care te poate scoate din minti. Ba mai mult, chiar si cel care sforaie poate fi deranjat de propriul sau zgomot, asa cum a fost si Matt Damon, care a incercat hipnoza pentru a scapa de aceasta problema.

Deci ce poti face pentru a iti ajuta persoana de langa tine sa nu mai sforaie?

1. Recomanda-i sa nu bea inainte de culcare!

Bautura poate fi de vina datorita relaxarii cailor respiratorii iar acel pahar de bere sau vin poate chiar diminua calitatea somnului.

2. Ajuta-l sa slabeasca!

Persoanele cu o greutate ridicata au mai des probleme cu sforaitul, asa ca ajutandu-ti partenerul sa aibe un stil de viata sanatos si o greutate potrivita, nu il vei ajuta doar pe sa fie mai sanatos, dar te poti ajuta si pe tine in acelasi timp prin faptul ca scad sansele ca el sa mai sforaie.

3. Foloseste o perna cu memorie.

    Vezi tu, aceste perne pot ajuta nu doar la relaxare si la un somn mai odihnitor, ci si la cel putin o reducere a acelui zgomot care poate trezi si vecinii din somn. Motivul pentru care acest lucru se intampla e simplu! Stim cu totii ca in anumite pozitii, persoanele cu aceasta problema pot sa se opreasca din sforait. O perna care mentine o pozitie sanatoasa a coloanei si gatului poate ajuta la alinierea cailor respiratorii, iar asta poate chiar opri de tot sforaitul.

    4. Ajuta-l sa isi tina capul la un nivel mai ridicat fata de corp.

    Chiar si fara o perna cu memorie, mentinerea capului la o inaltime fata de corp, poate ajuta la o circulare mai usoara a aerului intre plamani si cap.

    5. Foloseste un aparat antisforait.

    Daca chiar vrei sa iti enervezi partenerul, noi venim cu solutia :)! Tot ce trebuie sa faci este sa il pui sa poarte un aparat medical menit sa opreasca acest obicei.

    Exista mai multe tipuri, si toate sunt cumva incomode, dar pot totusi ajuta!

    Avem un dispozitiv nazal de acest gen, care se baga in nas:

    aparat sforait

    Apoi avem un fel de ham care se pune in jurul capului si arata cam asa:

    centura cap sforait

    Acestia sunt cei mai eficienti pasi pe care ii poti urma chiar si imediat si care pot chiar opri acel zgomot deranjat. Unii te pot ajuta chiar si in aceasta seara sa dormi mai bine asa ca iti recomandam sa folosesti macar unul.

    Iar daca stii pe cineva care sforaie sau care se plange de aceasta problema cu partenerul sau, iti recomandam sa ii trimiti acest articol pentru ca sunt sanse foarte mari ca unul sau mai multe din aceste sfaturi sa rezolve macar o parte din problema.

    Am creat si un filmulet pornind de la acest articol si il poti vedea aici:

    Lasă un comentariu

    Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare