6 Secrete pentru a avea un somn de bebelus in fiecare noapte

Somnul este una dintre marile probleme din zilele noastre. Acesta este strans legat de faptul ca suntem din ce in ce mai stresati si mai obositi, chiar daca dormim cele 8 ore “sfinte” de somn.

Pana sa vorbim despre asta, am vrea sa te intrebam ceva:

om ganditor
Care din urmatoarele afirmatii legate de somn este adevarata:

A. Cea mai lunga perioada in care cineva a fost treaz a fost de 11 zile si 25 de minut.

B. Dintre toate animalele, elefantii dorm cel mai mult timp.

C. Te simti mai odihnit daca te trezesti de 2 ori in timpul somnului.

Iti vom raspunde la finalul acestui articol dar pana atunci hai sa incepem cu primul sfat pentru a avea:

1. Creeaza-ti un obicei din a dormi bine

Aproape toata viata noastra este indrumata de obiceiurile pe care ni le creem. Tocmai de aceea turele de noapte sau noptile albe sunt si cele mai obositoare, pentru ca organismul tau s-a obisnuit sa doarma noaptea si atunci, pur si simplu iti dai programul peste cap, iar prin program, ne referim la ce anume? La  obiceiul de a dormi la acea ora.

Primul pas pe care il poti face este sa incepi sa te culci la o anumita ora in mod constant. Asa iti vei obisnui corpul sa se odihneasca la o anumita ora si incet incet se va optimiza singur si te va face sa te simti mult mai odihnit atunci cand te trezesti.

2. Stinge toate luminile din camera.

Desi unii dintre noi adormim cu lumini aprinse este cat mai indicat sa nu fie nici o lumina aprinsa in camera atunci cand dormi. Tocmai de aceea este si bine sa dormi noaptea, pentru ca nu este lumina afara si pentru ca omul, timp de mii de ani asa s-a odihnit: NOAPTEA!

Iar noi in ultimii 50 de ani ne-am gasit sa distrugem acest obicei prin tehnologie, munca in schimburi si altele. Dar intrebarea este urmatoarea: De ce crezi ca apar din ce in ce mai multe de sanatate la tot mai multi dintre noi?

Iar aici se afla si secretul denumirii noastre: Relaxuto! Pentru ca natura, si naturalul este solutia la majoritatea problemelor noastre de sanatate, doar ca noi dam fuga la farmacie sa luam pastile in loc sa PREVENIM! si nu sa tratam.

3. Redu cantitatea de lumina albastra

Nu sta cu ochii in telefon pana cand pui capul pe perna. Acele lumini albastre emanate de ecranul telefonului iti vor tine organismul alert si te vor impiedica sa adormi rapid o data ce iti doresti asta. Majoritatea dintre noi suntem vinovati de acest lucru si culmea, ne si plangem de faptul ca suntem din ce in ce mai obositi, ca nu avem energie sau ca avem nevoie de cafea si energizante pe parcursul zilei pentru a functiona corect.

4. Asterne-ti asa cum vrei sa dormi

Cearsafurile, salteaua, perna, temperatura si mirosul camerei.. toate acestea iti pot imbunatati calitatea somnului foarte mult asa ca trebuie sa le ai in vedere. Nu stiu daca ai observat dar atunci cand ti se face somn, ti se face si un pic frig, iar acest lucru, temperatura, este strans legat de calitatea somnului si poate influenta cat de repede adormi.

Pe langa temperatura, uleiurile esentiale care au scopul de a te ajuta sa te relaxezi pot fi foarte benefice pentru un somn mai bun.

5. Asculta in surdina melodii de relaxare

Melodiile care simuleaza ploaia sau ninsoarea sunt din ce in ce mai ascultate pentru ca acest tip de sunete te vor ajuta sa te relaxezi si sa adormi mai repede, chiar daca la prima vedere poate parea o tampenie.

6. Ai grija la alimentatie

Nu manca alimente cu zahar si nu consuma bauturi cu cofeina inainte de a dormi, pentru ca acestea iti vor ridica nivelul de energie si nu te vor ajuta sa adormi mai rapid.

Si acum a venit timpul sa aflam care care din afirmatiile mentionate la inceput este adevarata, iar raspunsul corect este A: cineva a stat treaz 11 zile si 25 de minute.

Un elev de liceu a stat treaz atat de mult timp pentru a castiga primul loc intr-o competitie stiintifica dar intrebat ulterior daca ar mai repeta experienta, a spus ca nu.

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare