Ce trebuie sa stii despre uleiul esential de lamaie (proprietati si beneficii)

Lamaia este cu siguranta un aliment sanatos si bogat in vitamina C, dar de ce ar trebui sa il folosesti? In primul rand este un puternic energizant si este foarte benefic pentru par dar hai sa vorbim in detaliu despre aceste proprietati si beneficii ale uleiului esential de lamaie!

ulei de lamaie

Principalele beneficii:

1. Obtii o crestere semnificativa de energie!

Suntem atat de solicitati in fiecare zi incat ajungem sa ne simtim epuizati in fiecare zi. Incercam sa combatem aceasta problema prin consumarea de carbohidrati, si aici ne referim in principal la zahar, un carbohidrat care furnizeaza energie rapid dupa care te simti si mai obosit decat te simteai inainte, asa ca incerci sa obtii aceeasi energie prin consumarea a inca unei doze de zahar. 

Zaharul are o gramada de probleme pe care le aduce dar nu vom vorbi despre el in acest articol pentru ca lamaia, iti aduce un aport semnificativ de energie, fara efecte secundare.

2. Previne infectiile avand un puternic efect anti-bacterian si anti-inflamator!

Sunt studii care demonstreaza faptul ca lamaile si cojile lor te pot ajuta sa previi infectiile de piele si reduce inflamatia din organism. Daca nu stiai, inflamatia este principalul motiv pentru aparitia a diverse probleme de sanatate. Reduci inflamatia si riscul de dezvoltare a inflamatiei, reduci si riscul de a dezvolta diferite probleme de sanatate.

3. Reduce senzatiile de voma in cazul femeilor insarcinate!

Confrm unui studiu facut pe 100 de femei, uleiul esential de lamaie a redus semnificativ ametelile si necesitatea de a voma.

4. Creste capacitatea de concentrare.

O data cu cresterea energiei, prin inhalarea uleiului esential provenit de la acest fruct putem sa ne crestem si capacitatea de concentrare, astfel ca devenim mai productivi si ne simtim mai bine per total!

Efecte secundare?

Per total, uleiul de lamaie este santatos si nu are efecte secundare in cazul utilizarii lui prin aromaterapie, DAR printre efectele secundare putem nota faptul ca o data cu aplicarea acestui ulei asupra pielii, ea devine mai sensibila la lumina si ne este recomandat SA NU ne expunem la prea mult soare daca am aplicat ulei de lamaie pe piele.

Cum poti utiliza uleiul esential de lamaie? (Moduri practice la care nu te-ai gandit)

1. Fiind un puternic dezinfectant, poti sa il folosesti pentru a dezinfecta diferite obiecte din casa, precum capul de dus, mobila, sau orice alt lucru doresti.

2. Daca vrei sa te dezinfectezi pe maini, este de asemenea foarte eficient!

3. Vrei sa ai un ten curat si sanatos? Adauga 2 picaturi de ulei esential in apa cu care te speli pe fata si vei observa un ten mult mai frumos!

4. Daca vrei sa iti ajuti corpul sa slabeasca si sa arda acele calorii in plus, atunci poti adauga 2 picaturi de ulei de cea mai buna calitate, pentru uz intern, si dupa o perioada buna in care ai grija la alimentele pe care le consumi si stilul de viata ar trebui sa observi o imbunatatire cu ochiul liber.

Ai grija sa vizitezi magazinul nostru pentru ca intentionam sa iti oferim si noi un ulei esential pur de lamaie sau poate ca vrei sa il folosesti intr-unul din amestecurile noastre menite sa te ajute cu diferite probleme precum stresul sau somnul agitat.

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare