Ceaiuri pentru un somn linistit in fiecare seara

Ai probleme cu somnul?

Te sucesti pe toate partile pana reusesti sa adormi?

Ajungi sa te enervezi pentru ca trece o ora dupa ce te-ai intins si tu tot nu ai adormit... cand puteai foarte bine sa dormi in acea ora?

Tu, eu si multe alte persoane avem aceeasi problema.. Fie nu putem adormi usor, fie ne trezim des, fie ne trezim super obositi. Motivele pentru care ni se intampla asta difera de la persoana la persoana dar aceste 3 ceaiuri sunt garantate sa te ajute sa relaxezi inainte de somn si sa adormi mai usor.

  1. Ceaiul de valeriana

floare de valeriana

In primul rand avem ceaiul de valeriana, o radacina renumita pentru proprietatile sale benefice pentru relaxare.

Modul in care functioneaza aceasta planta minune este simplu: imbunatateste anumiti neurotransmitatori reducand stresul intr-un mod natural.

Cum stresul este unul din principalele motive pentru care nu putem adormi, putem intelege de ce aceasta planta este pe primul loc in ceaiurile pe care ti le recomandam.

  1. Ceaiul de tei

flori de tei intr-un sac de carpa

Cu totii ne simtim mai destinsi in acele momente de vara cand ajungem in jurul unui copac de tei care ne ia pe sus cu mirosul sau.

Acele proprietati relaxante si de calmare ale teiului pot face minuni atunci cand il consumam sub forma de ceai si la fel ca si ceaiul de valeriana, ajuta creierul sa secrete un amino acid care reduce nivelul de excitatie a sistemului nervos si de aceea ti-l si recomand daca ai probleme cu somnul.

  1. Ceaiul de lavanda

manunchi de lavanda

Despre lavanda am mai vorbit si in alt articol pe care il poti citi aici.

  1. Ceaiul de magnolie

flori de magnolie in vaza de lemn

Desi nu este o bautura cunoscuta in tara noastra, ceaiul de magnolie sare in ajutorul persoanelor cu mai multe probleme de sanatate, de genul:

  • depresie
  • constipatie
  • stres
  • dureri de cap
  • astm

In cazul celor ca noi cu probleme de somn, floarea de magnolie ajuta prin polifenolii (o clasa de compusi organici foarte raspanditi în natura conform Wikipedia) continuti care ajuta persoanele sa adoarma si imbunatateste calitatea somnului.

  1. Ceaiul verde

ceasca cu ceai verde

Ultimul ceai din lista este ceaiul verde, un ceai care iti va aduce nenumarate beneficii daca incepi sa il bei constant, pe langa faptul ca ajuta sa te relaxeze prin continerea de Teanina, un aminoacid care poate ajuta corpul sa doarma mai mult si mai bine.

Probabil ca ai auzit de el in unele produse pentru slabit dar el este benefic si pentru a reduce riscul de a dezvolta diabet, cancer si boli de inima.

Daca poti chiar iti recomandam sa combini mai multe plante intr-un singur ceai pentru a spori eficacitatea acestuia.

Si in varianta de youtube:

 

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare